0517-201036 info@halte31.nl

Individueel coachprogramma

Methode Succesvol Scheiden

Scheiden betekent vooral afscheid nemen. Afscheid van samen, van jullie gezin, van de toekomst die je voor ogen had, van verwachtingen en vaak ook van je thuis. Logisch dat dit jullie allebei niet in de koude kleren gaat zitten.

Ook ik ben gescheiden, alleen heb ik geen ex: mijn man, de vader van mijn kinderen is op 44-jarige leeftijd overleden. En eerlijk gezegd had ik geen idee hoe ik met dat verlies moest omgaan. Rouwen, hoe moet dat? Het heeft mij veel tijd gekost om daar mijn weg in te vinden en ondertussen was ik niet beschikbaar voor mijn kinderen. Ik was veel te druk met overleven.

In mijn werk als mediator zie ik veel van wat ik zelf heb meegemaakt, terug bij de scheidende mensen die ik begeleid. Omdat ik meer wilde kunnen doen in het begeleiden van de verwerking van de scheiding, ben ik op zoek gegaan naar methodes die daar effectief in kunnen ondersteunen. Op het moment dat je namelijk zelf rust kunt vinden, kun je weer beschikbaar zijn voor je kinderen.

De methode Succesvol Scheiden is bewezen effectief. Daarom bied ik je deze methode graag aan.

 

Individuele coaching

Merk je na de scheiding dat de relatie met de andere ouder te wensen over laat en wil je dat veranderen, dan is dit programma voor jou. Je zult zien dat als je je eigen gedrag verandert, je een andere reactie krijgt van de andere ouder. En het mooie: dit coachprogramma volg je alleen. Je hebt in deze training de ander niet nodig om jullie relatie te veranderen.

Het totale coachprogramma bestaat uit vier modules met de volgende thema’s:

1. Emoties herkennen en neutraliseren. Zodat je neutraal met de andere ouder om kunt gaan, zonder te belanden in ruzie en discussie.

2. Communicatiestijlen herkennen en toepassen. Leer herkennen welke communicatiestijl jij zelf hanteert, zodat je niet steeds de ander ‘triggert’ en niet onnodig, eindeloze discussies hebt die schadelijk zijn voor je kind.

3. Conflicthantering en compromissen sluiten. Zodat je leert uit een conflict te stappen en compromissen kunt sluiten, zodat je een vechtscheiding voorkomt.

4. Je kind de beste zorg en begeleiding geven. Je leert welke risico’s je kind loopt en hoe je je kind het beste kunt begeleiden, zodat deze zo min mogelijk last heeft van de scheiding.

Investering

Elke module begint met een coachsessie van ongeveer 2 uren, waarin we met een werkboek praktisch aan de slag gaan en je ook achtergrond informatie krijgt. Na twee weken volgt een tweede coachsessie om de voortgang te bewaken. Tijdens het hele traject kun je onbeperkt je vragen via de mail stellen. Je kunt het hele 4-maanden programma volgen of kiezen voor losse modules. Je kunt al van coaching gebruik maken vanaf € 95,-. De belangrijkste investering is echter jouw motivatie en inzet. Alleen dan zul je het beste resultaat halen.

Contact

De Alde Mar 30 | 9035 VP  Dronryp
T. 0517-201036
E. info@halte31.nl