0517-201036 info@halte31.nl

Individueel coachprogramma

Methode parallel (solo) ouderschap

Scheiden betekent vooral afscheid nemen. Afscheid van samen, van jullie gezin, van de toekomst die je voor ogen had, van verwachtingen en vaak ook van je thuis. Logisch dat dit jullie allebei niet in de koude kleren gaat zitten.

Ook ik ben gescheiden, alleen heb ik geen ex: mijn man, de vader van mijn kinderen is op 44-jarige leeftijd overleden. En eerlijk gezegd had ik geen idee hoe ik met dat verlies moest omgaan. Rouwen, hoe moet dat? Het heeft mij veel tijd gekost om daar mijn weg in te vinden en ondertussen was ik niet beschikbaar voor mijn kinderen. Ik was veel te druk met overleven.

In mijn werk als mediator zie ik veel van wat ik zelf heb meegemaakt terug bij de scheidende mensen die ik begeleid. Omdat ik meer wilde kunnen doen in het begeleiden van de verwerking van de scheiding, ben ik op zoek gegaan naar methodes die daar effectief in kunnen ondersteunen. Op het moment dat je namelijk zelf rust kunt vinden, kun je weer beschikbaar zijn voor je kinderen.

 

Individuele coaching

Merk je na de scheiding dat je emoties de overhand hebben en je vooral het gevoel hebt dat je moet overleven, dan is deze begeleiding voor jou. Begrijpen wat er aan de hand is, is een eerste stap om weer vat te krijgen op jezelf en op een lastige situatie. Daarom wil ik je graag meer uitleg geven over het scheidingsproces, maar ook over verlies, over hoe mensen reageren op langdurige stress, over kinderen en jongeren en hun typische reacties. Ik zal je ook uitleggen wat maakt dat conflict ons als mens soms op een bepaalde manier doet reageren. En hoe je in bepaalde patronen terecht kunt komen die je in de greep houden.

De methode is gestoeld op de volgende pijlers:

1. Werken aan je eigen kwetsuren als mens. Je leert te herkennen wat het effect van stress is op je lichaam, handelen en denken. Je krijgt handvatten en oefeningen om je eigen triggers en valkuilen goed te herkennen, om je stap voor stap weer in je kracht te zetten.

2. Het verstevigen van je eigen ouderrol. Wie wil jij zijn als ouder? Welke waarden zijn voor jou daarin belangrijk? Wat heb jij nodig om de ouder te kunnen zijn die je wilt zijn?

3. Je kind (weer) in beeld krijgen. Je leert welke risico’s je kind loopt en hoe je je kind het beste kunt begeleiden, zodat deze zo min mogelijk last heeft van de scheiding. Wat heeft je kind van jou nodig? Hoe kun jij je kind in zijn/haar kracht zetten?

 4. Communicatie en netwerk. Je leert inzicht te krijgen in je manier van communiceren en wat daarin de belemmeringen zijn, zodat je een andere manier kunt kiezen die effectiever is.

Investering

Ouderschap na scheiding vraagt veel van je. In de coaching word je aangesproken en gestimuleerd om jouw verantwoordelijkheid op te nemen, ook al lijkt het vaak dat de andere ouder dat ‘niet hoeft te doen’. Ik zal je in deze training soms uitdagen, je confronteren en je stimuleren om iets anders te doen dat wat je automatisch doet en wat wellicht natuurlijk aan voelt. Ik hoop echter ook dat je herkenning en erkenning zult vinden en dat je je gesteund en gesterkt voelt, zodat jij weer stevig kunt staan.

Een gesprek duurt maximaal 1,5 uur. Na de sessie krijg je oefeningen mee om dat wat we besproken hebben te kunnen trainen en te laten bezinken. 

 De belangrijkste investering is jouw motivatie en inzet. Alleen dan zul je het beste resultaat halen. Over de kosten informeer ik je graag tijdens een persoonlijk gesprek.

Contact

De Alde Mar 30 | 9035 VP  Dronryp
T. 0517-201036
E. info@halte31.nl