0517-201036 info@halte31.nl

SCHIP - aanpak

Scheiden betekent vooral afscheid nemen. Afscheid van samen, van jullie gezin, van de toekomst die je voor ogen had, van verwachtingen en vaak ook van je thuis. Logisch dat dit jullie allebei niet in de koude kleren gaat zitten.

Ook ik ben gescheiden, alleen heb ik geen ex: mijn man, de vader van mijn kinderen is op 44-jarige leeftijd overleden. En eerlijk gezegd had ik geen idee hoe ik met dat verlies moest omgaan. Rouwen, hoe moet dat? Het heeft mij veel tijd gekost om daar mijn weg in te vinden en ondertussen was ik niet beschikbaar voor mijn kinderen. Ik was veel te druk met overleven.

In mijn werk als mediator zag ik veel van wat ik zelf had meegemaakt, terug bij de scheidende mensen die ik begeleidde. Omdat ik meer wilde kunnen doen in het begeleiden van de verwerking van de scheiding, ben ik op zoek gegaan naar methodes die daar effectief in kunnen ondersteunen. De SCHIP-aanpak is een bewezen effectieve methode die je samen als ex-partners kunt doorlopen. Door opnieuw te verbinden ontstaat er ruimte voor een partnerschap in ouderschap.

Doel van de SCHIP methode

Veel conflicten tussen ex-partners komen voort uit verliezen en beschadigingen die in de relatie of tijdens de scheiding zijn ontstaan. Vaak gaat alle aandacht naar het conflict, het verlies hobbelt daar een beetje achteraan. Het is ook makkelijker om boos te zijn dan verdrietig. Verdriet verlamt.

Door de verliezen centraal te stellen en niet langer alleen het conflict, kan het vertrouwen tussen ex-partners worden hersteld. Als het verlies van de scheiding gedeeld wordt, kan een ‘partnerschap in ouderschap’ ontstaan. En daar varen de kinderen wel bij.

 

Vijf fasen

De SCHIP-aanpak is bedoeld vóór, tijdens en na de scheiding. Scheiden betekent rouwen. Deze rouw wordt doorgaans
individueel beleefd. De SCHIP-aanpak brengt daar verandering in. Gezamenlijk doorlopen jullie als ex-partners de vijf fasen van de
SCHIP-aanpak met als doel een nieuwe verbinding met elkaar aan te gaan.

Het woord SCHIP  staat voor de 5 fases waarlangs het proces verloopt of, anders gezegd, het schip vaart.

1e fase Samen komen
2e fase Conflict en verliesverheldering
3e fase Helpend horen
4e fase Integratie
5e fase Partners in ouderschap

Elke fase bestaat uit 1 of meerdere sessies die je samen als ex-partners doorloopt.

 

Investering

De belangrijkste investering is jullie tijd, motivatie en inzet. Alleen dan zul je het beste resultaat halen. Elke fase beslaat gemiddeld 1 tot 3 sessies van anderhalf uur. Daarnaast krijgen jullie opdrachten om thuis uit te voeren. 

Het  mooiste cadeau dat ouders aan hun kinderen kunnen geven is een herstelde relatie. Gun jij je kind(eren) dat cadeau en zijn jullie bereid om je daarvoor 100% in te zetten? Jullie zijn van harte welkom voor een informatiegesprek.

Contact

De Alde Mar 30 | 9035 VP  Dronryp
T. 0517-201036
E. info@halte31.nl